Skip to content

Conservation Coast - Chardonnay & Pinot Noir

65,00

Een pakket van twee heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. De druiven voor deze wijnen groeien in Hermanus (Upper Hemel-en-Aarde vallei) op de Whalehaven wine farm. Whalehaven behoort tot Idiom.

Uitverkocht

Het pakket bevat:

  • Conservation Coast Pinot Noir 0,75L
  • Conservation Coast Chardonnay 0,75L

Conservation Coast Pinot Noir
Soort: Rood
Druifsoort: Pinot Noir
Regio: Hermanus
Jaar: 2016

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. Handsortering vond de volgende dag plaats. De trossen werden vervolgens direct geperst; het sap verbleef 1 – 2 dagen in een tank om rustig te bezinken. Sap en bezinksel werden gescheiden waarbij de temperatuur op natuurlijk wijze steeg. Gisting vond plaats op het vat gedurende 19 dagen. De drie maanden daaropvolgend vond regelmatige battonnage plaats. Twee weken lang, ieder dag, daarna een maal per week. Wijn en moer werden daarna gescheiden om vervolgens vier maanden verder te rijpen. Na een lichte filtratie werd de wijn gebotteld.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een lichte strokleur openen notities van krijtachtig kalksteen, verse fruitsalade en trifle, die zich vervolgens ontwikkelen in een rijke, Deense citroen custard, leidend naar een afdronk van geroosterde amandelen. Precies zoals u Chardonnay wil ervaren!

Conservation Coast Chardonnay
Soort: Wit
Druifsoort: Chardonnay
Regio: Hermanus
Jaar: 2016

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. Handsortering vond de volgende dag plaats. De trossen werden vervolgens direct geperst; het sap verbleef 1 – 2 dagen in een tank om rustig te bezinken. Sap en bezinksel werden gescheiden waarbij de temperatuur op natuurlijk wijze steeg. Gisting vond plaats op het vat gedurende 19 dagen. De drie maanden daaropvolgend vond regelmatige battonnage plaats. Twee weken lang, ieder dag, daarna een maal per week. Wijn en moer werden daarna gescheiden om vervolgens vier maanden verder te rijpen. Na een lichte filtratie werd de wijn gebotteld.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een lichte strokleur openen notities van krijtachtig kalksteen, verse fruitsalade en trifle, die zich vervolgens ontwikkelen in een rijke, Deense citroen custard, leidend naar een afdronk van geroosterde amandelen. Precies zoals u Chardonnay wil ervaren!

Het pakket bevat:

  • Conservation Coast Pinot Noir 0,75L
  • Conservation Coast Chardonnay 0,75L

Conservation Coast Pinot Noir
Soort: Rood
Druifsoort: Pinot Noir
Regio: Hermanus
Jaar: 2016

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. Handsortering vond de volgende dag plaats. De trossen werden vervolgens direct geperst; het sap verbleef 1 – 2 dagen in een tank om rustig te bezinken. Sap en bezinksel werden gescheiden waarbij de temperatuur op natuurlijk wijze steeg. Gisting vond plaats op het vat gedurende 19 dagen. De drie maanden daaropvolgend vond regelmatige battonnage plaats. Twee weken lang, ieder dag, daarna een maal per week. Wijn en moer werden daarna gescheiden om vervolgens vier maanden verder te rijpen. Na een lichte filtratie werd de wijn gebotteld.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een lichte strokleur openen notities van krijtachtig kalksteen, verse fruitsalade en trifle, die zich vervolgens ontwikkelen in een rijke, Deense citroen custard, leidend naar een afdronk van geroosterde amandelen. Precies zoals u Chardonnay wil ervaren!

Conservation Coast Chardonnay
Soort: Wit
Druifsoort: Chardonnay
Regio: Hermanus
Jaar: 2016

Na de pluk werden de druiven een nacht gekoeld bij een temperatuur van 4° C. Handsortering vond de volgende dag plaats. De trossen werden vervolgens direct geperst; het sap verbleef 1 – 2 dagen in een tank om rustig te bezinken. Sap en bezinksel werden gescheiden waarbij de temperatuur op natuurlijk wijze steeg. Gisting vond plaats op het vat gedurende 19 dagen. De drie maanden daaropvolgend vond regelmatige battonnage plaats. Twee weken lang, ieder dag, daarna een maal per week. Wijn en moer werden daarna gescheiden om vervolgens vier maanden verder te rijpen. Na een lichte filtratie werd de wijn gebotteld.

De wijn kenmerkt het koele klimaat en het terroir. Met een lichte strokleur openen notities van krijtachtig kalksteen, verse fruitsalade en trifle, die zich vervolgens ontwikkelen in een rijke, Deense citroen custard, leidend naar een afdronk van geroosterde amandelen. Precies zoals u Chardonnay wil ervaren!