Over ‘De smaken van Italie’
Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is een vlot geschreven naslagwerk met meer dan 650 trefwoorden. Een boek vol wetenswaardigheden, achtergrondverhalen en anekdotes, ook over typisch Italiaanse eigenaardigheden die het land in buitenlandse ogen zo authentiek maken. Het is geen kookboek in de klassieke zin, maar een boek over de Italiaanse kookkunst. Er zijn wel een aantal recepten in opgenomen, vooral van minder bekende gerechten. Dit met foto’s geïllustreerde boek is zo’n naslagwerk waarin u verlekkerd blijft bladeren en lezen.
Auteur: Marie Florence Es
Uitgever: Edicola Culinair
Nederlands Paperback | 9789493160262 | Druk: 1 | november 2019 | 288 pagina’s
Over Giuseppe Giusti’s witte balsamico
De White Giusti wordt verkregen door een zachte persing van Trebbiano-druiven, waaruit een bijzonder zoet sap wordt verkregen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met witte wijnazijn van hoge kwaliteit en gerijpt in Franse eiken en essenhouten vaten. Dit proces behoudt alle fruitige en bloemige aroma’s van de druiven, waardoor een zeer aangename balsamico ontstaat. Fris en evenwichtig, extreem veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken.
Ingrediënten: Geconcentreerde most van Trebbiano-druiven en witte wijnazijn
Veroudering: Franse eiken en essenhouten vaten
Serveersuggesties: Gekookte en rauwe groenten, salades, vis- en fruitsalade
Inhoud: 250 ml